restaurant

Waarom goed debiteurenbeheer belangrijk is

Het debiteurenbeheer en de cashflow van uw onderneming zijn direct aan elkaar gelinkt. Goed en adequaat debiteurenbeheer werkt een gezonde cashflow in de hand en zorgt ervoor dat uw klanten uw facturen betalen volgens de gemaakte betaalafspraken. 

Als u met zekerheid kunt voorspellen dat u geld ontvangt om uw personeel en leveranciers tijdig te betalen, dan kunt u ook gerust vooruit plannen en uw bedrijf laten groeien. Een gezonde cashflow zorgt ervoor dat u over het nodige werkkapitaal beschikt om te investeren en te groeien. 

Een achterstallige betaling kan het verschil maken tussen een succesvolle maand en een gevaarlijk financieel tekort. Meerdere achterstallige betalingen brengen de continuïteit van een bedrijf in gevaar. Daarom is het voor alle bedrijven, ongeacht de grootte, business activiteiten of sector, van cruciaal belang dat B2B facturen snel worden betaald. 

 

Kantoor

Wat zijn de uitdagingen van debiteurenbeheer?

Het monitoren en innen van uw uitstaande facturen kan uitdagend en tijdrovend zijn. 

Goed en effectief debiteurenbeheer vereist dagelijkse acties die veel tijd in beslag nemen. Instellen en bijhouden van kredietlimieten op basis van het risicoprofiel van uw afnemers, handelsvoorwaarden documenteren, opdrachtgevers factureren, inkomende betalingen verwerken, uitstaande facturen telefonisch opvolgen en aanmaningen versturen kost veel tijd. 

Wanneer u continu achterstallige betalingen moet opvolgen of in stressvolle situaties terechtkomt van het omgaan met klanten die niet kunnen of willen betalen, wordt uw aandacht afgeleid van het groeien van uw bedrijf. 


Minder achterstallige betalingen dankzij het debiteurenbeheer bij BFS

Factoring kan kosteneffectief debiteurenbeheer aanbieden naast de flexibele financiering die u binnen de 24 uur na de facturatie krijgt. BFS zorgt ervoor dat uw debiteurenbeheer effectief gedaan wordt, zodat het in een gezonde cashflow resulteert.  

Uw voordelen:

  • Proactief een commercieel debiteurenbeheer.
  • Waarborging van commerciële belangen.
  • Reductie van de gemiddelde betaaltermijn.
Lees meer over factoring

  • Schriftelijke en telefonische opvolging.
  • Wereldwijde dekking.
  • Buitengerechtelijke en gerechtelijke incasso.

productie

Hoe BFS uw bedrijf kan helpen

BFS heeft ruim 30 jaar ervaring in het voeren van debiteurenbeheer in verschillende landen, tijdzones en talen.

Dankzij ons internationaal netwerk verzorgen wij professioneel en persoonlijk contact met uw klanten zonder dat de commerciële relatie tussen u en uw klanten in het gedrang komt.

 
Neem contact met ons op

Contact Icon

Neem contact met ons op 040-8100000

of