Export factoring

Werkkapitaal voor ondernemers die zakendoen in het buitenland

Wat is export factoring?

Exporteren van diensten en goederen biedt veel kansen voor ondernemers. Naast het groeipotentieel brengt internationaal zaken doen tevens uitdagingen met zich mee. Een van die uitdagingen is de cashflow van uw onderneming.

BFS export factoring is uitermate geschikt voor ondernemers die internationale kansen willen benutten. BFS zet export facturen binnen 24 uur om in beschikbaar werkkapitaal. Tot 90% van de factuurwaarde (incl. BTW) wordt meteen uitbetaald. Naast de financiering voert BFS tevens het debiteurenbeheer in de taal van uw afnemer, zodat u hier geen aandacht meer aan hoeft te besteden. Indien gewenst kunnen klanten internationale debiteurenvorderingen tevens laten verzekeren tegen wanbetaling door onvoldoende beschikbaarheid van middelen, insolventie of fraude.

Bedrijven die internationaal zakendoen worden vaak geconfronteerd met lange betaaltermijnen, soms wel tot 120 dagen na factuurdatum.

Bovendien is de informatie over de kredietwaardigheid of het betalingsgedrag van de handelspartner niet altijd beschikbaar en het innen van export facturen verloopt vaak moeizaam. Gemiddelde betalingsachterstand bij de buitenlandse B2B-klanten bedraagt 17 dagen.

BFS biedt in dat opzicht een totaaloplossing; financiering, kredietverzekering en debiteurenbeheer.

Indien gewenst kan BFS ook vreemde valuta financieringslijnen aanbieden. In samenwerking met BFS kunt u risicoloos ondernemen, ook buiten Nederland.

Antwoord op al uw vragen

mobile

Bel ons vandaag

Computer

Doe een aanvraag

Hoe werkt export factoring precies?

Submit

U stuurt een factuur naar uw klant

U stuurt een kopie van de factuur naar ons

Access

Bevoorschotting factuur

Ontvangt u binnen 24 uur tot 90% van de factuurwaarde

Collect

Wij nemen het debiteurenbeheer van u over

Zo kunt u zich concentreren op uw onderneming

Pay

Uw klant betaalt de factuur aan ons

U krijgt het resterende deel van de factuurwaarde uitgekeerd onder aftrek van de overeengekomen kosten

Belangrijkste voordelen

Snel

Snel

tot 90% van de factuurwaarde binnen 24 uur

Controle

Controle

Debiteurenbeheer geregeld door ons

Verzekerd

Verzekerd

Zo bent u beschermd tegen situaties waarin een klant niet kan betalen

Persoonlijk

Persoonlijk

Vaste clientmanager

Groei

Groei

uw financiering groeit met uw omzet mee

Wereldwijd

Wereldwijd

U kunt gemakkelijk internationaal zaken doen

Is export factoring iets voor u?

Wij zijn een betrouwbare partner met meer dan 200 jaar geschiedenis. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het financieren van mkb-bedrijven over de hele wereld.

Lady on mobile phone

tick Wij zijn bankonafhankelijk, waardoor wij sneller en efficiënter handelen. Tevens hebben wij eigen beoordelingscriteria voor kredietwaardigheid.

tick Wij ondersteunen met de verificatie van de kredietwaardigheid van uw buitenlandse klanten en potentiële contractanten.

tick Wij ondersteunen u met meer internationale markten te betreden en u hebt werkkapitaal nodig om deze plannen te kunnen realiseren.

Een vraag stellen

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op om uw specifieke bedrijfsbehoeften te bespreken.

*
*
*
*
*