Kantoor

Financiële uitdagingen waar bedrijven in de zakelijke dienstverlening mee te maken hebben

Bedrijven actief in zakelijke dienstverlening opereren in de tijden van grote commerciële kansen. Technologische ontwikkelingen dragen eraan bij dat bedrijven niet belemmerd worden door hun omvang of bijvoorbeeld de locatie waar ze gevestigd zijn.

Maar de B2B-dienstensector staat ook voor grote financiële uitdagingen. Vaak worden er lange betalingstermijnen gehanteerd, die een onregelmatige cashflow en financiële druk in de hand werken. Deze druk is zelfs nog groter wanneer uw bedrijf afhankelijk is van bepaalde seizoenen.

Bedrijven moeten tegenwoordig vaak snel inspelen op de zakelijke kansen. Een gebrek aan beschikbare financiële middelen staat niet alleen de zakelijke kansen in de weg, maar belemmert ook ambitieuze groeiplannen. Het aannemen van nieuwe opdrachten, werven van nieuw personeel, aanschaffen van nieuwe apparatuur of voorraad tegen een vroeg-betaalkorting is dan bijna onmogelijk. Wanneer traditionele financieringsopties niet beschikbaar zijn of niet flexibel genoeg zijn, is factoring een goede oplossing. 

 

Hoe factoring bedrijven actief in zakelijke dienstverlening kan helpen

Het voorfinancieren van openstaande facturen is een snelle en eenvoudige manier om meer werkkapitaal te genereren. Een betrouwbare en stabiele cashflow betekent dat u over financiële middelen beschikt wanneer u deze nodig hebt. 

Zelfs voor bedrijven in de opstartfase, dus zonder krediethistorie en trackrecord, is factoring een goede financiële oplossing. Met factoring kunt u personeels- en leverancierskosten tijdig betalen en andere aankopen eenvoudig financieren. 

Factoring kan:

  • De cashflow optimaliseren, zodat u zich volledig kunt concentreren op ondernemen.
  • Benodigde financiering bieden voor het aannemen van personeel, verhuizen naar een groter pand, betreden van nieuwe markten in zowel binnen- als buitenland.
 

  • Onvoorziene kosten dekken, zoals de impact van een cyberaanval of een juridisch geschil.
  • Uw waardevolle tijd besparen door zorgen weg te nemen op het gebied van debiteurenbeheer.
 
Financieringsopties

Kantoor

Waarom zakelijke dienstverleningsbedrijven voor Bibby Financial Services kiezen

Dankzij onze lange en succesvolle geschiedenis van het financieren van bedrijven actief in de zakelijke dienstverlening hebben wij een brede sector kennis. Wij hebben een diepgaande kennis in meer dan 300 soorten zakelijke dienstverlening, variërend van ICT, juridisch en persoonlijk advies tot facilitair management en schoonmaakbedrijven.

Wij hebben sinds 1982 een uitstekende reputatie opgebouwd in het financieren van duizenden dienstverlenende bedrijven. Lees onze klantenreferenties of neem contact met ons op om de financieringsbehoeften te bespreken. 

 
Neem contact met ons op

Contact Icon

Neem contact met ons op 040-8100000

of