kantoor

Succesvolle bedrijven gebruiken Factoring om werkkapitaal problemen op te lossen

Bedrijven die te maken hebben met uitdagingen op het gebied van werkkapitaal of die graag willen groeien, overwegen steeds vaker factoring.

Factoring is een goede oplossing voor alle bedrijven, ongeacht hun omvang, bedrijfsactiviteiten of sector, die de druk op hun werkkapitaal willen verlichten.

Door hun openstaande B2B-facturen onmiddellijk in cash om te zetten, krijgen bedrijven toegang tot het nodige werkkapitaal om vaste lasten tijdig te kunnen betalen of nieuwe opdrachten aan te nemen.

Het is een flexibel alternatief voor bankleningen, rekening-courantkredieten of creditcards, zonder dat u langlopende schulden hoeft aan te gaan.

Factoring in combinatie met een kredietverzekering kan uw bedrijf ook beschermen tegen het toenemende risico van wanbetaling als gevolg van faillissementen.

Bespreek uw financiële behoeften met ons

Industriële productie

Hoe factoring uw werkkapitaal helpt te verbeteren om uw zakelijke potentieel te realiseren

Factoring kan een uitstekende manier zijn om bedrijven te helpen die geld nodig hebben om groeiambities te financieren. Het wordt nu erkend als een gevestigde en geloofwaardige vorm van financiering. 

Technisch Bureau Swart BV uit Bergschenhoek dat hijs- en hefsystemen onderhoudt en inspecteert, wendde zich tot Bibby Financial Services om haar werkkapitaal tijdens een groeiperiode te helpen verbeteren.

Het bedrijf werkt in Nederland samen met grote multinationals die betalingstermijnen tot 120 dagen hanteren. Dit kan werkkapitaal problemen veroorzaken als betalingen lang op zich laten wachten.

Ontdek hoe factoring het werkkapitaal van dit bedrijf heeft verbeterd.

Lees de case study van Technical Bureau Swart BV

kantoor

Positieve ontwikkelingen van het gebruik van factoring

Wanneer u klanten op de hoogte stelt van uw factoring faciliteit, kan dit worden gezien als een positieve ontwikkeling voor uw bedrijf en uw zakenpartners. Het belangrijkste voordeel van factoring is dat het uw bedrijf onmiddellijk geld verschaft. Deze financiering kan u helpen problemen met het werkkapitaal te overwinnen en het werkkapitaal te bieden dat u nodig hebt om uw maandelijkse lasten te betalen en nieuwe klanten aan te nemen.

Werkkapitaal op peil houden is een uitdaging voor bedrijven van elke omvang. De voordelen van factoring wegen zwaarder dan de potentiele bedenkingen van klanten zodra u gaat samenwerken met een factoringmaatschappij. Factoring kan bijdragen aan het toekomstige succes van uw bedrijf, tevens zal de hele waardeketen mee profiteren van uw verbeterde werkkapitaal positie. Leveranciers zullen tijdig betaald worden, waardoor ook deze partijen hun leveranciers en crediteuren binnen de gestelde termijn kunnen betalen.

Wij financieren uw facturen binnen 24 uur. Daarnaast zorgen wij voor tijdige betaling door uw klant middels ons professionele debiteurenbeheer.


Groothandel

Wat als u vertrouwelijke financiering nodig heeft?

Wij begrijpen dat er momenten kunnen zijn waarop het nadelig is om als een bedrijf gezien te worden dat zijn financiële middelen wil verhogen of dat dit de band met klanten kan bemoeilijken. Hier kan Confidentiële Factoring gebruikt worden. Daarmee kan het bedrijf de financiën die het nodig heeft verhogen, zonder dat uw klanten zich bewust zijn van onze betrokkenheid. Ons team werkt discreet en professioneel.

 

Neem contact met ons op

Contact Icon

Neem contact met ons op 040-8100000

of