Recourse Factoring

Voor bedrijven die een vast en kredietwaardig klantenbestand hebben

Wat is recourse factoring?

Factoring is een zakelijke financiering op basis van openstaande B2B facturen. Bibby Financial Services overbrugt de tijd tussen het versturen van de factuur en de daadwerkelijke betaling door uw debiteur. Het uitstaande debiteurensaldo wordt direct aan u uitbetaald, waarna Bibby Financial Services de betaling van uw klant afwacht.

Er zijn verschillende vormen van factoring mogelijk. Bij recourse factoring blijft het kredietrisico aan uw zijde. Dat wil zeggen dat u verantwoordelijk blijft voor de betaling van de factuur, mocht een debiteur niet in staat zijn om de betaling te voldoen. In dat geval zullen we de factuur aan u terug sederen en het bevoorschotte bedrag terugvorderen. Natuurlijk kunt u in deze situatie gebruikmaken van uw eigen kredietverzekering. Bij non-recourse factoring nemen wij het risico van u over. 

Zowel recourse als non-recourse factoring is inclusief debiteurenbeheer. Ons ervaren credit control team draagt zorg voor het innen van de openstaande facturen bij uw debiteuren. In sommige gevallen is het mogelijk om het debiteurenbeheer in eigen hand te houden, bijvoorbeeld met CHOCCS factoring of confidentiële factoring. 

Factoring is een flexibele financiële oplossing, ideaal voor MKB-bedrijven die op zoek zijn naar werkkapitaalfinanciering.  

Antwoord op al uw vragen

mobile

Bel ons vandaag

Computer

Doe een aanvraag

Hoe werkt recourse factoring precies?

Submit

Stuur een factuur naar uw klant

Upload de factuur in ons online portal

Access

Bevoorschotting factuur

Ontvang binnen 24 uur tot 80-90% van de factuurwaarde

Collect

Wij verzorgen het debiteurenbeheer

Zo kunt u zich concentreren op uw onderneming

Pay

Uw klant betaalt de factuur aan ons

Wij betalen u het resterende saldo, na aftrek van de overeengekomen kosten

Belangrijkste voordelen

Snel

Snel

U ontvangt tot 90% van de factuurwaarde binnen 24 uur

Controle

Service

Wij verzorgen het
debiteurenbeheer voor u

Verzekerd

Eigen kredietverzekering

U maakt gebruik van uw eigen verzekeraar

Persoonlijk

Persoonlijk

U heeft contact met één vaste
client manager

Groei

Groei

Uw financiering groeit met uw omzet mee

Wereldwijd

Wereldwijd

U kunt gemakkelijk internationaal zaken doen

Is recourse factoring iets voor u?

Heeft u last van lange betaaltermijnen? Of bent u op zoek naar extra werkkapitaal om te groeien? Dan is factoring een goede oplossing voor uw onderneming.

Wij zijn een betrouwbare partner met meer dan 40 jaar ervaring in het financieren van MKB bedrijven over de hele wereld. 

Lady on mobile phone

tickWij ondersteunen u gedurende de gehele periode van onze samenwerking en financieren ook facturen die al uitstaan voordat het contract getekend is.

tickBibby Line Group is een bankonafhankelijk familiebedrijf. We zijn flexibel en bieden persoonlijke service. 

tickBibby Financial Service is een internationale onderneming. Ons credit control team spreekt meerdere talen en we financieren ook buitenlandse debiteuren. 

Een vraag stellen

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op om uw specifieke bedrijfsbehoeften te bespreken.

*
*
*
*
*