kantoor

Is factoring alleen bedoeld voor bedrijven met financiële problemen?

De populariteit van factoring is de laatste jaren aanzienlijk gegroeid en hoewel dit alleen maar blijft evolueren, bestaan er toch nog steeds enkele eeuwenoude mythes over.

Alternatieve financieringsvormen worden vaak als veel ingewikkelder gezien dan traditionele leningen. Door veel foutieve informatie komen er heel wat misverstanden over factoring tot stand.

Door enkele van de mythes te doorprikken, kunnen we aantonen hoe u factoring efficiënt kunt inzetten en hoe het de strategie voor uw bedrijfsfinanciering kan ondersteunen.

Neem contact met ons op

Is factoring alleen bedoeld voor bedrijven met financiële problemen?

Veel bedrijven kiezen tegenwoordig factoring boven andere financieringsopties omdat ze de flexibiliteit ervan inzien en snappen hoe het hen efficiënt kan ondersteunen om te investeren en te groeien.

Het klopt dat factoring bedrijven met financiële problemen kan helpen om hun kasstroombeheer opnieuw onder controle te krijgen. Daarentegen wordt het ook vaak gebruikt als een positieve manier om werkkapitaal vrij te maken om een bedrijfsuitbreiding te ondersteunen. 

Factoring is een slimme keuze voor snelgroeiende en ondernemende bedrijven omdat het u toegang geeft tot geld dat vastzit in facturen die u nog moet innen.

Enkele voordelen zijn:

  • Het is afhankelijk van de kredietwaardigheid van uw klanten
  • Geeft u toegang tot werkkapitaal wanneer u dat nodig heeft
Meer informatie

  • Biedt de liquiditeit die nodig is om te groeien en nieuwe opdrachten aan te nemen
  • Kan u helpen bij het beheren van uw dagelijkse handelsbehoeften

Transport

Genereer cashflow om meer bedrijfsorders aan te nemen

Factoring is een van de meest flexibele en efficiënte financieringsvormen voor het snel genereren van cashflow wanneer u het nodig heeft. Omdat het in lijn met uw bedrijfsorders groeit, is het een goede strategische drijfveer voor groei en wordt het ook vaak gebruikt om overnamestrategieën te steunen. 

Door werkkapitaal vrij te maken krijgt u de vrijheid en flexibiliteit om te investeren in groei of om te diversifiëren in andere activiteiten.

Groei is het sleutelwoord en tegelijk de reden waarom veel bedrijven Factoring gebruiken voor zowel organische groei, als fusies en overnames. Het hoeft zeker niet als een financieringsvorm gezien te worden voor bedrijven in een financieel zwakkere positie.


kantoor

Laat werkkapitaalbeperkingen geen nieuwe zakelijke kansen in de weg staan

Veel dynamische en profitabele bedrijven kunnen niet groeien met beperkt werkkapitaal omdat het geblokkeerd zit in facturen, voorraad of vastgoed. Factoring bevrijdt dit werkkapitaal en helpt veel bedrijven hun ware potentieel te realiseren. De flexibiliteit van factoring betekent dat het ook na een overname kan blijven groeien in lijn met de verkoopcijfers van het bedrijf.

Factoring kan uw bedrijf helpen groeien en bloeien, bijvoorbeeld door het ondersteunen van een fusie of overname, uitbreiding van het bedrijf, het bieden van meer banen of het mogelijk maken van de aankoop van nieuwe machines of voorraad om een klantorder te verwerken. 

De omvang van de groei bepaalt u zelf: factoring biedt de alternatieve en flexibele financiering die u nodig heeft.

Vraag een offerte aan

Contact Icon

Neem contact met ons op 040-8100000

of