Hoe werkt factoring?

Bijgewerkt: 15 februari 2023

Factoring is een manier om er voor te zorgen dat je op tijd betaald krijgt. In plaats van wachten tot uw debiteuren betaald hebben kan je via factoring meestal binnen 24 uur uw cashflow al ontvangen hebben.

Dus hoe werkt het precies? 

BFS fungeert als uw factoringpartner op het gebied van full service factoring. Naast het voorfinancieren van uw facturen ontzorgen we u op het gebied van debiteurenbeheer en het leveren van een kredietverzekering. Ons deskundige credit control team is gevestigd in Nederland en spreekt in totaal 11 verschillende talen. Zij zijn ervaren in het innen van facturen en gaan altijd vriendelijk met uw debiteuren om. Met de bijgeleverde kredietverzekering hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over debiteuren die niet kunnen of willen betalen en beschikt u altijd over voldoende liquide middelen.  Zo heeft u de ruimte om te doen wat u het liefste doet, ondernemen.

Heeft u al een interne afdeling voor debiteuren of een eigen verzekering? Geen probleem, naast full-service factoring zijn er ook andere soorten en vormen van factoring mogelijk.
Bekijk de mogelijkheden of neem contact met ons op voor een product op maat.

Wat houdt factoring in?

Een factoringservice betaalt u een afgesproken percentage van uw factuur terwijl ze wachten om door uw klant te worden betaald. Het mooie is dat naarmate uw bedrijf groeit en u het aantal uitgegeven facturen verhoogt, de hoeveelheid beschikbare contanten toeneemt, wat betekent dat u kunt blijven betalen voor zakelijke uitgaven, nieuwe activa en lonen, zonder opnieuw te hoeven onderhandelen over de voorwaarden met de financier.