Wat is non recourse factoring?

Wat is non-recourse factoring?

Non-recourse factoring is een kredietbeschermingsovereenkomst binnen een factoringcontract waarbij de klant de factoringmaatschappij niet terug hoeft te betalen als een factuur niet wordt betaald. 

Dus als een klant niet wil of niet in staat is om een factuur te betalen, ontvangt u alsnog het verschuldigde geld. Het risico van de wanbetaling blijft bij de factoringmaatschappij.  

Het is een alternatief voor de recourse factoring waarbij de factoringmaatschappij de nettowaarde van een onbetaalde factuur aan de klant doorberekent.

Wanneer u een non-recourse factoringovereenkomst aangaat, wordt uw bedrijf beschermd tegen situaties die klanten beletten een factuur te betalen.

Vertel ons wat uw zakelijke financiële behoeften zijn

Non recourse financieringsopties

Non-recourse financieringsopties

Non-recourse leningen en non-recourse factoring zijn twee opties die beschikbaar zijn voor bedrijven die financiering nodig hebben.  Het verschil tussen leningen en factoring is dat een bedrijfslening een opname is uit een financiële instelling, waar het bedrijf schulden maakt. 

Factoring is een transactie waarbij het bedrijf geen langlopende schulden aangaat, omdat het geld afkomstig is van de debiteuren van het bedrijf.

Neem contact met ons op

Kantoor

Laat je openstaande verkoopfacturen snel en veilig omzetten in werkkapitaal

Heeft u veel openstaande verkoopfacturen vanwege lange betaaltermijnen of ervaart u slecht betalingsgedrag? Of bent u misschien van plan om meer te verkopen door een samenwerking aan te gaan met nieuwe klanten? Weet u echter niet zeker of deze partijen op tijd gaan betalen en of ze überhaupt gaan betalen?

Dankzij non-recourse factoring hoeft u zich geen zorgen te maken over onbetaalde facturen of uitgestelde betalingen. Dit product biedt u niet alleen debiteurenfinanciering, maar neemt ook het risico van wanbetaling volledig over door middel van een verzekeringsdekking. Non-recourse factoring combineert dus de voordelen van werkkapitaalfinanciering met het afdekken van debiteurenrisico. 

 
Lees de meningen van onze klanten

Office Individual

Geen lange wachttijden meer voor factuurbetalingen

Volgens Atradius, een wereldwijd opererende kredietverzekeringsexpert, wachten Nederlandse mkb-bedrijven gemiddeld 46 dagen op de betaling van hun verkoopfacturen.

Bij Bibby Financial Services hoef je geen zeven weken te wachten op de betaling van je factuur. U krijgt binnen 24 uur na facturatie tot 90% van uw factuurwaarde (inclusief BTW) uitbetaald.

Tevens bevoorschotten wij alle reeds openstaande verkoopfacturen van onze nieuwe klanten bij het aangaan van een factoringovereenkomst.

Doe de factoring scan

Is non-recourse factoring geschikt voor jouw bedrijf?

 • Ja: U hebt veel openstaande verkoopfacturen.
 • Ja: Uw klanten hanteren lange betaaltermijnen van 60, 90 of zelfs 120 dagen.
 • Ja: U wilt snel geld krijgen voor het leveren van producten of diensten.
 • Ja: U wilt uw bedrijf beschermen tegen wanbetaling van uw klanten. 
 

 • Ja: U bent van plan om meer te verkopen door een samenwerking met nieuwe opdrachtgevers aan te gaan. 
 • Ja: U hebt financiĆ«le middelen nodig om je huidige verplichtingen tijdig na te komen. 
 • Ja: U wilt uw betalingen laten beheren en monitoren?

Technisch Bureau Swart B.V. was op zoek naar een partner voor de financiering van ons werkkapitaal. Deze hebben wij gevonden in Bibby Financial Services (BFS) welke tevens het debiteurenbeheer voor ons verzorgt, zodat wij ons volledig kunnen richten op onze klanten en de toekomst. Inmiddels hebben wij een langdurige relatie met elkaar opgebouwd en zijn wij zeer te spreken over de flexibiliteit, communicatie en de manier waarop BFS omgaat met onze nieuwe uitdagingen. PATRICK MAASLAND, FINANCIEEL DIRECTEUR, TECHNISCH BUREAU SWART BV

Hoe werkt non-recourse factoring?

Icon Sent

U stuurt een factuur naar uw klant.

U stuurt een kopiefactuur naar ons.

Icon Percentage

BFS keert tot 90% van de factuurwaarde uit.

Dat doen wij binnen de 24 uur. U kunt dan uw medewerkers en leveranciers betalen en nieuwe orders aannemen.

Contact Icon

Uw klant betaalt de factuur aan ons.

Zo kunt u zich concentreren op ondernemen.

Payment

U krijgt de rest van de factuurwaarde van ons.

Met aftrek van het overeengekomen tarief.


Kantoor

Waarom voor non-recourse factoring kiezen?

 • Wij zijn een betrouwbare partner met meer dan 200 jaar geschiedenis.
 • Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in het financieren van mkb-bedrijven over de hele wereld.
 • Wij zijn bankonafhankelijk, waardoor wij sneller en efficiënter handelen. Tevens hebben wij eigen beoordelingscriteria voor kredietwaardigheid.
 • Wij garanderen een snelle financiering van uw facturen – wij keren uit tot 90% van de bruto factuurwaarde binnen 24 uur.
 • Wij ondersteunen je gedurende de gehele periode van onze samenwerking.
 • Wij wijzen een toegewijd contactpersoon aan jouw account toe.
 • Wij financieren ook facturen die al uitstaan voordat het contract getekend is.