Beheren van de cashflow

Bijgewerkt: 31 maart 2020

Factoring kan een geweldige manier zijn om bedrijven te helpen die geld nodig hebben om het volgende niveau te bereiken. Het is een slimme oplossing vooral voor degenen die liever geen schulden aangaan omdat het geld vrijmaakt dat vastzit in onbetaalde facturen. Dit betekent dat het verhogen van de omzet van het bedrijf nog meer geld vrijmaakt en een belangrijke rol speelt bij het bepalen van uw bedrijfsplannen en strategie voor de toekomst.

Hoe factoring helpt bij het werkkapitaalbeheer

Bedrijven met werkkapitaal ter beschikking hebben ongetwijfeld meer vertrouwen in hun zakelijke activiteiten en kunnen meer ondernemen, sneller inspelen op zakelijke kansen en nieuwe markten aanboren. Factoring is een flexibele en efficiënte manier om snel cashflow te genereren, wanneer u die nodig heeft. Omdat deze groeit in lijn met uw bedrijfsorders, is het ook een goede strategie om verder te groeien. Door werkkapitaal vrij te maken, krijgt u de vrijheid en flexibiliteit om te investeren in groei of om in te zetten op andere activiteiten.

Vergelijk de voordelen van factoring met een traditionele banklening

Groei is het sleutelwoord om te onthouden en tegelijkertijd de reden waarom vele ondernemingen Factoring gebruiken. Het mag niet gezien worden als een financieringsvorm die ingezet wordt wanneer er bij een bedrijf financiële problemen opduiken. Veel dynamische en goed presterende bedrijven worden door een te beperkt werkkapitaal belemmerd om verder door te groeien. Factoring maakt werkkapitaal vrij en helpt veel bedrijven hun ware potentieel te realiseren.