ONDERSTEUNING BIJ INTERNATIONALE UITBREIDING MET EXPORT FACTORING

Bijgewerkt: 25 oktober 2019
  • Klant Chameleon Art Products Ltd
  • Locatie West Sussex, Verenigd Koninkrijk
  • Branche Industriele fabricage

We hebben deze groeiende kunst- en ambachtsfabrikant ondersteund met onze financiering, FX* en onze internationale expertise

Chameleon Art Products is een fabrikant van bekroonde, innovatieve kunst- en handwerkproducten. Het vlaggenschip van Chameleon Art Product, dat in 2013 in het Verenigd Koninkrijk is opgericht, is een pen die gebruik maakt van twee penpunten om een gradiëntachtig effect te produceren wanneer het gebruikt wordt. Het bedrijf exporteert naar verschillende landen over de hele wereld, van Ierland tot Australië en overal daartussenin.

Om het bedrijf te helpen bij het bijhouden van de toenemende wereldwijde vraag naar haar producten, zocht het management een financier met een wereldwijde aanwezigheid. Met name de overzeese betalingsondersteuning en afstemming op haar Amerikaanse activiteiten werden als een pre gezien door de klant.

“Omdat onze goederen in China worden geproduceerd en gedistribueerd naar 80 verschillende landen over de hele wereld, werd het steeds tijdrovender om achter betalingen van internationale klanten aan te zitten. Het exportfactoringteam van BFS heeft de druk van het innen van betalingen voor ons verlicht door het debiteurenbeheer van ons over te nemen.” GORDON NARDINI, COMMERCIEEL DIRECTEUR, CHAMELEON ART PRODUCTS LTD

Na een gesprek met Bibby Financial Services (BFS) heeft Chameleon Art Products voor een exportfinancieringsfaciliteit gekozen, waardoor het bedrijf wereldwijd haar cashflow op pijl kan houden. Tevens heeft het bedrijf toegang heeft tot een team van valuta- en taalspecialisten en kan het zich nu volledig richten op internationale distributie en productontwikkeling.

Gordon zei: "Sinds de start in 2013 is ons bedrijf wereldwijd snel gegroeid. Aangezien onze goederen in China worden geproduceerd en gedistribueerd naar 80 verschillende landen over de hele wereld, werd het een steeds moeilijkere taak om achter betalingen van internationale klanten aan te zitten.

Het exportfactoringteam van BFS heeft ons in staat gesteld om de druk van het najagen van betalingen te verlichten. Dit heeft ons op zijn beurt in staat gesteld onze inspanningen te richten op ons groeiende productassortiment. Het vermogen van BFS om werkkapitaal te verstrekken voor onze operationele basis in USD in de VS en GBP voor onze vestiging in het Verenigd Koninkrijk heeft ons een geïntegreerde financieringsoplossing opgeleverd die perfect bij ons past als een wereldwijde leverancier van kunstproducten.

Bovendien betekent het beschikken over een bestaand netwerk van valuta-, taal- en juridische specialisten beter rendement, wat cruciaal is voor onze groeiplannen".

*Product momenteel alleen beschikbaar in Engeland