Hoe kan factoring uw bedrijf helpen groeien?

Factoring is een financieringsvorm die de laatste jaren steeds populairder is geworden in het MKB. Vorig jaar hebben MKB-bedrijven maar liefst €163 miljard aan omzet overgedragen, wat neerkomt op een groei van 24% voor deze financieringsmethode. En dat is niet zonder reden.


Een behoefte aan (extra) financiering kan voor ondernemers om verschillende redenen ontstaan. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de meest voorkomende reden voor het ontstaan van een financieringsbehoefte de start en uitbreiding van een onderneming is. Voorbeelden hiervan zijn de verhuizing naar een nieuw pand, het uitbreiden van het personeelsbestand, het werven van nieuwe klanten of een bedrijfsovername. In maar liefst 78% van de gevallen is de ambitie om te groeien de belangrijkste reden voor een verhoogde financieringsbehoefte.

Factoring zorgt voor extra financiële ruimte en biedt ondernemers daarmee de flexibiliteit om te groeien. In dit artikel willen wij graag uitleggen hoe factoring kan bijdragen aan de groei van uw onderneming.

Hoe factoring bijdraagt aan de groei van een onderneming

1. Factoring zorgt voor een  verbeterde cashflow
Een belangrijk voordeel van factoring is dat het zorgt voor een verbeterde cashflow. De gemiddelde betaaltermijn van een uitstaande factuur is langer dan 30 dagen. Met factoring worden deze facturen al binnen 24 uur beschikbaar.  Hierdoor ontstaat meer financiële ruimte om te investeren in groei.  

2. Factoring geeft meer financieringsmogelijkheden
Met factoring beschikt u over financieringsmogelijkheden die traditionele financieringsvormen, zoals een banklening, niet bieden. Factoring is flexibel en groeit mee met de omzet van een bedrijf, waardoor het een ideale financieringsoplossing is voor bedrijfsgroei. Bovendien zorgt factoring niet voor extra schulden en heeft het geen invloed op de kredietwaardigheid. Hierdoor kunnen beschikbare middelen optimaal benut worden om een onderneming te laten groeien.

3. Verminder het risico met factoring
Het debiteurenbeheer omvat het gehele proces, van facturering tot het innen van betalingen. Dit kan voor ondernemers tijdrovend en administratief belastend zijn, vooral bij late betalingen of wanbetaling. Factoring biedt de mogelijkheid om het debiteurenbeheer uit te besteden, wat gemak, efficiëntie en gemoedsrust biedt. Op deze manier kunnen ondernemers zich volledig richten op de groei en ontwikkeling van hun bedrijf.

4. Factoring ontzorgt
Factoring beschermt ondernemers tegen het risico van wanbetaling. Wij nemen namelijk ook het risico van wanbetaling over. Hierdoor hoeft u zich als ondernemer zich geen zorgen te maken over klanten die niet op tijd betalen. Dit zorgt voor meer zekerheid en vermindert financiële risico's.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming?

Alle bovenstaande voordelen van factoring dragen bij aan de groei van een onderneming. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Doe dan geheel vrijblijvend onze factoringscan of neem contact op met een van onze Business Development Managers, zij helpen u graag met een passend advies. 
Doe de factoringscan