Familiebedrijven: meer impact dan je denkt!

Wat hebben Heineken, Jumbo en Bibby Financial Services met elkaar gemeen? Juist, het zijn   familiebedrijven. Een familiebedrijf is een bedrijf waarbij één familie direct of indirect een meerderheid van zeggenschap heeft en formeel betrokken is bij het bestuur. In Nederland is maar liefst 61% van de bedrijven een familiebedrijf, dat staat in totaal voor zo’n 285.000 bedrijven.

Familiebedrijven zijn belangrijk voor onze economie. Ze hebben een aantal unieke voordelen en onderscheiden zich op verschillende manieren:

 •  1. Lange termijn focus: Bij familiebedrijven ligt de focus vaak op de lange termijn en minder op de winst, zo zetten ze in op continuïteit. Ze dragen meer dan 30% bij aan het BBP (bruto binnenlands product) en spelen een belangrijke rol in onze economie.

 • 2. Duurzame werkgelegenheid: Als banenmotor van de Nederlandse economie bieden familiebedrijven stabiele en langdurige werkgelegenheid. Maar liefst 2,2 miljoen mensen in Nederland werken voor een familiebedrijf, wat neerkomt op 44% van alle werknemersbanen.

 • 3. Versnelde innovatie: Familiebedrijven hebben een sterke focus op innovatie. Vier op de vijf eigenaren zijn bereid om af te zien van dividenduitkeringen om innovatie te stimuleren. Bovendien accepteert twee van de drie eigenaren een tijdelijk verlies in plaats van winst als dit de innovatie ten goede komt.

 • 4. Persoonlijk & loyaal: Familiebedrijven combineren vaak zakelijk en familiair leven. Ze hebben een lange geschiedenis die generaties omspant. Dit zorgt voor een persoonlijke aanpak en een loyale bedrijfscultuur, zowel richting medewerkers als klanten.


Bibby Financial Services als familiebedrijf

Al meer dan 200 jaar zijn we een trots familiebedrijf. De basis van de Bibby Line Group gaat terug tot 1807, toen John Bibby samen met zijn partner John Highfield begon met handelen als scheepseigenaar in Liverpool.

Vandaag de dag streven we naar de visie 'Een familiebedrijf dat bekend staat om het samen creëren van een betere toekomst'. Onlangs hebben we input gevraagd van collega's en de Bibby-familie over wat Bibby speciaal maakt als een familiebedrijf. Hieruit zijn vijf belangrijke thema's naar voren gekomen:

 1. Een warme, positieve cultuur
 2. Mensgericht/Collega's die zich gewaardeerd voelen
 3. Betekenisvol werk doen voor de wereld om ons heen
 4. Flexibel, professioneel en resultaatgericht
 5. Een gedeeld gevoel van geschiedenis

Op basis van deze informatie hebben we collega's en de Bibby-familie uitgenodigd om te delen wat voor hen belangrijk is, en hebben we hun reacties vastgelegd. 

Flexibiliteit op maat: Hoe onze familieachtergrond bij BFS u ten goede komt

Bij BFS zijn we sinds de oprichting van de factoring-tak van Bibby Line Group in 1982 uitgegroeid tot een sterk internationaal bedrijf met vestigingen in meerdere landen. Het familiale karakter zijn we echter nooit verloren. BFS is én blijft een familiebedrijf en daar plukt u de vruchten van:

 • Persoonlijke aanpak: Bij ons heeft u één vast aanspreekpunt. We streven naar een persoonlijke relatie en staan altijd voor u klaar.
 • Flexibiliteit: Dankzij onze onafhankelijke positie als familiebedrijf in de financieringssector, zijn we in staat om op maat gemaakte flexibele financieringsoplossingen te bieden.
 • Inzicht: Als familiebedrijf begrijpen we de specifieke uitdagingen waar u als ondernemer mee te maken heeft. We hebben jarenlange ervaring in het financieren van bedrijven in diverse sectoren.
 • Snelle besluitvorming: Onze communicatielijnen zijn kort, waardoor we snel kunnen handelen en beslissingen kunnen nemen. Dit zorgt voor een efficiënt proces en stelt ons in staat om snel op uw behoeften te reageren.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van factoring voor uw onderneming? Doe dan geheel vrijblijvend onze factoringscan of neem contact op met een van onze Business Development Managers, zij helpen u graag met een passend advies. 
Doe de factoringscan