De voordelen van factoring?

Bijgewerkt: 15 februari 2023

Factoring helpt ondernemingen beter managen van, als niet volledig verwijderen, de cashflow problemen die te maken van achterstallige factuur betalingen.

Niet alle klanten betalen na de afgesproken factuurdatum, sommige klanten zelfs met afspraken van 120 dagen betalen na factuurdatum. 

Voor veel bedrijfstakken brengt het niet in staat zijn om werknemers of leveranciers op tijd te betalen, apparatuur te kopen of andere materialen te betalen, risico's met zich mee voor de toekomst van het bedrijf.

In staat zijn om uw cashflow te managen door de pieken en dalen is de sleutel tot succes voor veel bedrijven. Dit is waar factoring het meest effectief is.

Door simpelweg rekening te houden met uw facturen, verbetert u automatisch de cashflow, wat u helpt bij het plannen van de toekomstige groei en het effectiever beheren van uw dagelijkse activiteiten.

Het gebruik van factoring als alternatieve financieringsvorm groeit binnen het Nederlandse MKB. En wij begrijpen waarom. Er zijn een aantal andere voordelen bij het gebruik van factoring voor uw onderneming:

 • Altijd voldoende werkkapitaal
  Product of dienst geleverd? De volgende dag het geld op uw rekening. Wij schieten uw factuur voor zodat u direct over het geld kunt beschikken.
 • Geen risico op wanbetaling
  Bij full service factoring nemen wij ook het kredietrisico van u over. In het geval van insolventie of wanbetaling van een klant, geeft kredietverzekering snel toegang tot vervangend kapitaal zonder de balans te schaden. Heeft u al een eigen kredietverzekering? Dat is geen probleem, onze factoringproducten zijn ook mogelijk zonder kredietverzekering.
 • U bespaart tijd en geld aan het debiteurenbeheer
  Anders dan traditionele vormen van financiering, groeit de financiering middels factoring met u mee. Zo beschikt u ten alle tijden over voldoende werkkapitaal om uw groei te financieren.
 • Uw financiering groeit met uw omzet mee
  Anders dan traditionele vormen van financiering, groeit de financiering middels factoring met u mee. Zo beschikt u ten alle tijden over voldoende werkkapitaal om uw groei te financieren.
 • U kunt gemakkelijk internationaal zaken doen
  Bibby Financial Services is een internationaal onderneming. Bij ons kunt u ook uw buitenlandse facturen factoren.

Factororganisaties rekenen wel een vergoeding voor hun diensten, maar vaak kan deze vergoeding worden verrekend met de gunstigere voorwaarden die met leveranciers zijn overeengekomen.

Als u geïnteresseerd bent in een factoringservice, wees dan bereid om gedetailleerde informatie over uw bedrijf te delen: uw omzet, aantal debiteuren, in welke sector u zich bevindt en klanten in de pijplijn.