Wat is factoring?

Bijgewerkt: 15 februari 2023

Uw dienst of product geleverd? De volgende dag het geld op uw rekening. Dát is factoring in een notendop.

Factoring is een financiële dienst waarbij we uw openstaande facturen direct aan u uitbetalen, ongeacht de betaaltermijn. Vervolgens innen wij de openstaande factuur bij uw klant wanneer de afgesproken betaaltermijn verstrijkt. Op deze manier hoeft u niet te wachten op lange betaaltermijnen en heeft u direct beschikking over uw werkkapitaal.

Bij full-service factoring nemen we ook het debiteurenbeheer en het risico op wanbetaling van u over.

Hoe werkt factoring? Van factuur naar uitbetaling in 6 stappen

 •  1. Lever uw product of dienst 
  Lever uw product of dienst en stuur een factuur naar de klant. Op deze factuur staat een kleine cessie tekst waarop wordt vermeld dat de factuur verpand is aan Bibby Financial Services. 
 • 2. Upload uw factuur in ons online portaal. 
  De facturen kunnen individueel of in een batch csv. bestand in ons portaal worden geüpload. Wij nemen ze vervolgens in behandeling. 
 • 3. Uitbetaling
  Na verificatie worden de facturen goedgekeurd. U ontvangt tot 90% van de factuurwaarde binnen 24 uur op uw rekening. 
 • 4. Wij verzorgen het debiteurenbeheer
   Bij full service factoring zal ons ervaren credit control het debiteurenbeheer verzorgen. Wij gaan zorgvuldig en professioneel om met de afwikkeling van de factuur. Indien gewenst zijn er ook mogelijkheden om het debiteurenbeheer in eigen beheer te behouden. 
 • 5. Wij betalen u het resterende saldo
  Op het moment dat wij de volledige betaling van de factuur hebben ontvangen, krijgt u het resterende bedrag na aftrek van de overeengekomen kosten. Gemiddeld bedraagt de factorfee 1% van de omzet. 


 • Waarom factoring?

  Wat zou u doen met het geld dat beschikbaar komt als al uw uitstaande facturen vandaag nog uitbetaald zouden worden? 
  Of u nu uw openstaande facturen wilt voldoen of juist wil investeren in de groei van uw onderneming, u bent niet langer afhankelijk van lange betaaltermijnen.  

  Met factoring krijgt u toegang tot extra werkkapitaal zonder extra schuld. Dit maakt factoring een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele banklening. Lees alles over de verschillen van factoring ten opzichte van een banklening in onze blog 'Waarom factoring een goed alternatief is voor de traditionele banklening: 5 redenen'. 

  Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? 

  Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming?

  Wilt u weten wat de mogelijkheden van factoring zijn voor uw onderneming? maak dan geheel vrijblijvend gebruik van onze factoringscan. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van factoring en denken met u mee om de beste financieringsoplossing te vinden voor uw onderneming.
  Doe de factoringscan