Wat is debiteurenbeheer?

Wat is debiteurenbeheer?

Een schuldenaar is een persoon of bedrijf dat geld verschuldigd is, of dat schulden heeft bij een organisatie of persoon.

Debiteurenbeheer is een belangrijk proces dat bedrijven volgen om ervoor te zorgen dat klanten hun schuldenverplichtingen nakomen. Het omvat het opstellen van facturen en de verwerking ervan. Het zorgt ervoor dat facturen op tijd worden verzonden en dat betalingen binnen de vastgestelde termijn worden ontvangen.

De factoring klanten van Bibby Financial Services ontvangen effectieve ondersteuning voor het debiteurenbeheer als onderdeel van de service om u betrouwbaar werkkapitaal te leveren.

Neem contact met ons op

Waarom goed debiteurenbeheer belangrijk is

Waarom goed debiteurenbeheer belangrijk is

Het debiteurenbeheer en werkkapitaal van uw bedrijf zijn rechtstreeks met elkaar verbonden. Goed debiteurenbeheer bevordert een gezond werkkapitaal en zorgt ervoor dat klanten de facturen betalen volgens de gemaakte betalingsafspraken.

Dit betekent dat u met zekerheid kunt voorspellen dat u geld zult ontvangen om uw personeel en leveranciers op tijd te betalen. U kunt ook vooruit plannen en investeren in de groei van het bedrijf. Een gezond werkkapitaal zorgt ervoor dat u over het nodige werkkapitaal beschikt om te investeren en te groeien.

Een achterstallige factuur kan het verschil maken tussen een succesvolle maand en een gevaarlijk financieel tekort. Meerdere achterstallige betalingen brengen de continuïteit van een bedrijf in gevaar. Daarom is het voor alle bedrijven, ongeacht hun omvang, bedrijfsactiviteiten of sector, van cruciaal belang dat B2B-facturen snel worden betaald.


Wat zijn de uitdagingen van goed debiteurenbeheer?

Wat zijn de uitdagingen van goed debiteurenbeheer?

Het monitoren en innen van openstaande facturen kan lastig en tijdrovend zijn.

Goed en effectief debiteurenbeheer vereist dagelijkse acties die veel tijd vergen.  Dit omvat het instellen en handhaven van kredietlimieten op basis van het risicoprofiel van  klanten. Het vereist ook het documenteren van de handelsvoorwaarden, het factureren van klanten, het verwerken van inkomende betalingen en het opvolgen van betalingen voor openstaande facturen.

Het is tijdrovend om achterstallige betalingen voortdurend in de gaten te moeten houden of in stressvolle situaties te komen als u te maken hebt met klanten die niet in staat of niet bereid zijn te betalen. Het betekent ook dat uw aandacht wordt afgeleid van de groei van uw bedrijf.

Bespreek uw behoeften op het gebied van debiteurenbeheer

Tips voor goed debiteurenbeheer

Er zijn een aantal manieren waarop u kunt helpen om goed debiteurenbeheer in uw bedrijf te stimuleren,  zoals:

 • Het regelmatig bijhouden van de debiteurenadministratie
 • De spreiding van risico's over de debiteurenportefeuille identificeren
 • Controleren welke potentiële klanten kredietwaardig zijn alvorens zaken te doen
 • Ervoor zorgen dat u een duidelijk beleid hebt voor betalingsvoorwaarden
 • Facturen meteen na de levering van producten of diensten maken en herinneringen onmiddellijk verzenden nadat de betalingstermijn is verstreken
 • Herinneringen opvolgen met een telefoontje naar een klant
 • Deskundige ondersteuning voor het debiteurenbeheer inschakelen
Ontdek onze diensten op het gebied van debiteurenbeheer

Casestudy debiteurenbeheer

Casestudy debiteurenbeheer

Een van onze klanten is Technisch Bureau Swart, een in Bergschenhoek gevestigd inspectie- en onderhoudsbedrijf dat gespecialiseerd is in hijs- en hefwerktuigen.

Het succesvolle bedrijf is al meer dan 60 jaar actief, maar kreeg te maken met werkkapitaal problemen vanwege de lange betalingstermijnen die door hun klanten werden geëist.

Door samen te werken met Bibby Financial Services heeft de ondersteuning van het debiteurenbeheer hen in staat gesteld zich volledig te richten op het onderhouden van hun klanten en het ontwikkelen van het bedrijf.

Lees de volledige casestudy

Minder late betalingen met debiteurenbeheer door factoring

Factoring kan kosteneffectief debiteurenbeheer bieden. Dit komt bovenop de flexibele financiering die u binnen 24 uur na facturering ontvangt. We zorgen ervoor dat uw debiteurenbeheer effectief wordt uitgevoerd, zodat het resulteert in een gezond werkkapitaal.

Uw voordelen:

 • Proactief en commercieel debiteurenbeheer
 • Bewaken van commerciële belangen
 • Reductie van de gemiddelde betalingstermijn

 • Schriftelijke en telefonische opvolging
 • Wereldwijde dekking
 • Buitengerechtelijke en gerechtelijke incasso
Lees meer over factoring

Hoe wij uw bedrijf kunnen helpen

Hoe wij uw bedrijf kunnen helpen

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van diensten op het gebied van debiteurenbeheer in vele sectoren. Wij zijn experts in debiteurenbeheer voor bedrijven van elke omvang en in heel Europa en Azië.

Wij richten ons op sterke zakelijke partnerschappen en werken professioneel en hoffelijk samen met de klanten van onze klanten. Wij brengen de relaties tussen u en uw klanten niet in gevaar, maar zorgen ervoor dat u volledig en op tijd wordt betaald.

Meer informatie over BFS Nederland

Contact Icon

Neem contact met ons op 040-8100000

of