Official Office Opening, Waalre

Vraag Nederlands MKB naar alternatieve financiering stimuleert uitbreiding samenwerking tussen Bibby Financial Services en DAS

Play video

Vraag Nederlands MKB naar alternatieve financiering stimuleert uitbreiding samenwerking tussen Bibby Financial Services en DAS

  • BFS en DAS bieden kleine- en middelgrote bedrijven een alternatief voor de bank waar het voor hen, ondanks verschillende maatregelen van de overheid en De Europese Investeringsbank, vaak lastig is om een financiering te krijgen
  • Met de opening van het nieuwe BFS kantoor wordt direct ingespeeld op de toenemende vraag van het MKB naar alternatieve vormen van financiering
  • Met factoring biedt BFS een snelle financieringsoplossing aan het MKB en worden klanten ontzorgd als het gaat om debiteurenbeheer

 

Waalre, 23 september 2015 - Vandaag opent Bibby Financial Services (BFS) in Waalre haar eerste vestiging in Nederland. BFS, dat al vanaf 2012 in samenwerking met DAS Legal Finance BV alternatieve vormen van financiering aanbiedt aan het MKB in Nederland, was voorheen gevestigd in Düsseldorf. Door zich in Nederland te vestigen zit het bedrijf dichter op klanten en potentiële nieuwe klanten. Ook kan het hen een breder productaanbod bieden.

Voor het Nederlandse MKB is het moeilijk een financiering te krijgen die nodig is voor groei. De cijfers van de Europese Centrale Bank laten zien dat 4 op de 10 aanvragen van MKB bedrijven bij banken nog altijd wordt afgewezen. De Nederlandse markt voor alternatieve financiering is mede hierdoor het afgelopen jaar met 11% gegroeid, waaruit duidelijk blijkt dat het MKB op zoek is naar andere manieren dan via banken om groei te financieren. Ook DAS en BFS hebben het afgelopen jaar de vraag naar alternatieve vormen van financiering zien toenemen.

Volgens Rob Retèl, Managing Director van Bibby Financial Services in Nederland, is dit een heel belangrijke tijd voor het MKB in Nederland. “In de afgelopen paar jaar hebben vier grote banken zich van de MKB-markt afgekeerd om zich te richten op grote bedrijven met minimale omzetniveaus tussen de € 5 miljoen en € 10 miljoen. Deze ontwikkeling is nadelig voor het MKB in een tijd waarin economische omstandigheden uitdagend blijven en financiering nog altijd schaars is. Afgelopen maandag hebben de Nederlandse overheid en de Europese Investeringsbank bekendgemaakt €400 miljoen aan extra kredietfaciliteiten beschikbaar te maken voor MKB-financiering via bestaande banken. Voor veel MKB bedrijven is het probleem echter dat het voor hun lastig is om überhaupt een financiering te krijgen bij deze banken. Wij verwelkomen elk initiatief om het MKB te ondersteunen, ook al is het tijdelijk. Maar bij het MKB blijft de behoefte bestaan aan structurele oplossingen om te voldoen aan de cashflow vereisten. Zo’n structurele oplossing bieden wij het MKB. Met onze jarenlange, wereldwijde ervaring willen wijgraag de ondernemers in het MKB waar mogelijk ondersteunen met toegang tot financiering en in het bijzonder met onze ervaring in het financieren van debiteurenportefeuilles.”

“Wij zijn blij dat wij onze overeenkomst met DAS, die sinds 2012 onze strategische partner is, kunnen uitbreiden. De geschiedenis en sterke waarden van DAS weerspiegelen die van ons en ondersteunen onze inspanningen om het MKB te voorzien van alternatieve vormen van financiering die zij nodig hebben om te groeien.

Charles Staats, directeur van DAS: “Het aanbod van alternatieve financiering van BFS is een welkome aanvulling op de portefeuille van DAS. Wij merken dat onze klanten er heel enthousiast over zijn en dat zij het voordeel zien van het betrouwbare merk DAS in combinatie met een ervaren aanbieder van alternatieve financiering aan bedrijven.”


Dutch Office OpeningDutch office networkingDutch office

dutch officeDutch officeDutch office

***

Over Bibby Financial Services
Bibby Financial Services is een toonaangevende, onafhankelijke specialist in MKB-financiering en biedt financiële oplossingen aan meer dan 9.500 kleine en middelgrote bedrijven wereldwijd. Met 50 kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific helpen onze plaatselijke teams klanten hun zakelijke mogelijkheden te maximaliseren zowel in hun nationale markten als wanneer zij internationaal handelen. Ga voor meer informatie over Bibby Financial Services naar: www.bibbyfinancialservices.com.

Over de Bibby Line Group
Bibby Financial Services wordt ondersteund door het moederbedrijf Bibby Line Group, een business-to-business dienstengroep gericht op financiële dienstverlening, logistiek, vervoer en vervoerbeheer, drijvende accommodatie, hydrografisch onderzoek en geofysische diensten, offshore projectbeheer, retail, natuurbegraafplaatsen en verhuur van bouwapparatuur. Het bedrijf is in 1807 opgericht door de Britse ondernemer John Bibby uit Liverpool en het hoofdkantoor staat aan Duke Street in Liverpool.

Over DAS
DAS maakt juridische en financieel-juridische kennis toegankelijk voor iedereen. Al ruim vijftig jaar helpt DAS particulieren, bedrijven en (semi-)overheden juridische conflicten te voorkomen, op te lossen of te beheersen. Ook biedt DAS bedrijven en overheden financiële oplossingen op het terrein van creditmanagement, boekhouden en factoring.  In Nederland heeft DAS ruim 2.400 medewerkers in dienst, onder wie 600 juridische specialisten en 400 incassospecialisten.

DAS is in Nederland en in Europa de grootste gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar en behandelde in 2014 in Nederland bijna 102.000 zaken op meer dan veertig verschillende rechtsgebieden. Daarnaast heeft DAS in 2014 bijna 2.250.000 vorderingen behandeld voor haar mkb en grootzakelijke relaties. DAS heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brouwershaven, Den Bosch, Den Haag, Drachten, Druten, Groningen, IJmuiden, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nieuwegein, Nijmegen, Rijswijk, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Utrecht, Zaandam, Zuidbroek en Zwolle. Kijk ook op www.das.nl.

MKB-bedrijven die willen praten met een zakelijk adviseur over alternatieve financiering voor hun bedrijf

kunnen contact opnemen met DAS via Olav de Lange op 06-23741536 of via o.lange@das.nl.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marlieke Berkman                                                                              

Hill+Knowlton Strategies                                                                  

T: 020-404 47 07                                                                                

E: Marlieke.Berkman@hkstrategies.com