WerkCentrum Groep

Bijgewerkt: 2 oktober 2018
  • Klant WerkCentrum Groep B.V.
  • Locatie Helmond, Nederland
  • Branche Uitzend en Payroll

Geld aan het werk zetten om liquiditeitsgat te dichten

Zoals elke uitzend- en payrollonderneming heeft ook Werkcentrum te maken met druk op de liquiditeitspositie doordat medewerkers wekelijks betaald moeten worden en opdrachtgevers vaak pas na 30, 60 of 90 dagen betalen. Een dergelijke situatie kan de groeipotentie van een onderneming belemmeren aangezien de stagnerende cashflow het onmogelijk maakt nieuwe opdrachten aan te nemen.

“Enkele jaren geleden stond de groei van ons bedrijf stil door een gebrek aan liquiditeit. Door onze “partnership” met BFS hebben wij direct de beschikking over 90% van onze factuurwaarde en wordt het complete debiteurenbeheer voor ons geregeld, wat als erg prettig ervaren wordt door onze klanten. Bibby is vanaf dag één een betrokken, transparante partner. In één woord uitstekend!” Tobias A. Weijer, Operationeel Directeur, Werkcentrum Groep B.V.

Middels de factoring diensten van BFS beschikt Werkcentrum Groep meteen over het gefactureerde geld waarmee medewerkers, uitzendkrachten en crediteuren tijdig betaald kunnen worden. Naast de continuïteit in de cashflow verzorgt BFS tevens het debiteurenbeheer en door de dekking van de kredietverzekering is Werkcentrum Groep tevens verzekerd van betaling. Het team kan zich focussen op de core business: mensen aan het werk zetten en “werk van werk maken”.