Hoe kan ik mijn B2B-facturen sneller liquide maken om mijn bedrijf vooruit te helpen?

Blog

By Bibby Financial Services

21 apr 2020

Een efficiënt cashflowmanagement en de mogelijkheid om hun ambities te financieren, blijft een belangrijke hindernis voor MKB'ers – of het nu gaat om groei of gewoon om het dagelijks runnen van hun bedrijf.

Om aan deze vraag te voldoen gaan de oplossingen in het huidige financieringsklimaat verder dan de conventionele faciliteiten zoals doorlopend krediet of rekening-courant. We merken een opmars van flexibelere financieringsvormen zoals factoring dat alsmaar meer op de voorgrond treedt.

Bedrijven zijn ongetwijfeld aangetrokken door de functionaliteit van een doorlopend krediet, alhoewel dit beperkingen kan inhouden voor sommige handelsbedrijven en er geen rekening wordt gehouden met de dagelijkse inkomsten of potentiële vertragingen van betalingen. Inderdaad, bedrijven die hun debiteurenboek en te late betalingen onder controle hebben plukken de voordelen van factoring.

Factoring is een belangrijk wapen in het arsenaal van snelgroeiende en ondernemende bedrijven.

Debiteurenvorderingen zijn een enorme troef voor bedrijven, het kan echter vaak te lang duren om deze om te zetten in cash. Factoring kan het probleem van laat betalende klanten, een tekort aan werkkapitaal en debiteurenbeheer oplossen. Het gaat om een bedrijf dat de verkoopfacturen van zijn klanten overdraagt aan een financiële dienstverlener die doorgaans tot 90% van de factuurwaarde uitbetaalt, omdat zij dicht bij de debiteurenvorderingen blijven en de waarde ervan vaststellen en beschermen.

Factoring wordt op grote schaal gebruikt als een flexibele manier om financiering aan te trekken. Het maakt geld vrij dat vastzit in de facturen, zodat u investeringen kunt maken of uw bedrijf kunt uitbreiden. Het is een belangrijk wapen in het arsenaal van snelgroeiende en ondernemende bedrijven en kan een goede strategische stimulans betekenen omdat u fondsen ter beschikking krijgt op basis van de sterkte van uw debiteurenvorderingen of de facturen die nog openstaan.

Of u nu van plan bent om naar een nieuwe vestiging te verhuizen, meer personeel aan te nemen, nieuwe contracten wilt afsluiten of een nieuw bedrijf wilt overnemen, factoring kan uw groeistrategie ondersteunen. Aangezien het niveau van de beschikbare financiële middelen direct evenredig is met de verkoop, moet de financiering automatisch toenemen naarmate een bedrijf groeit. Deze flexibiliteit draagt bij tot de aantrekkelijkheid van factoring, dat steeds meer voorkomt op de huidige markt en een belangrijke bijdrage levert aan het succes voor een bedrijf in de toekomst.


Contact Icon

Neem contact met ons op 040-8100000

of