Technisch Bureau Swart

Bijgewerkt: 4 september 2018
  • Klant Technisch Bureau Swart BV
  • Locatie Bergschenhoek, The Netherlands
  • Branche Inspectie, keuringen en onderhoud van hijs- en hefmiddelen

Factoring als hefboomwerking voor cashflowuitdagingen

Technische Bureau Swart BV is ruim 60 jaar geleden opgericht in Leiden. Door het blijven investeren in de kwaliteit van de producten, diensten en personeel is Technisch Bureau Swart BV in de afgelopen jaren gegroeid naar een van de grootste merk onafhankelijke bedrijven in Nederland op het gebied van inspecteren, keuren, repareren, moderniseren en adviseren van hijs- en hefwerktuigen. Naast de werkelijke uitvoeringen bij de diverse klanten in bijna alle branches in Nederland heeft Technisch Bureau Swart BV een interactief web-based systeem (mijn-swart) ontwikkeld waarin keurmeesters, monteurs en klanten hun werk kunnen registreren en raadplegen. Door dit unieke totaalconcept voor onderhoudsmanagement werkt Technisch Bureau Swart BV nu voor diverse grote multinationals in Nederland zoals AkzoNobel, BASF, DSM en Heineken. Dit geeft het bedrijf een solide basis op het gebied van continuïteit maar drukt ook enorm op de cashflow. De grote multinationals betalen in 60, 90 of zelfs 120 dagen. Vanwege de cashflow problemen ging de eigenaar Paul Houdijk op zoek ging naar een financiële partner:

““Technisch Bureau Swart BV was op zoek naar een partner voor de financiering van ons werkkapitaal. Deze hebben wij gevonden in Bibby Financial Services B.V. welke tevens het debiteurenbeheer voor ons verzorgt, zodat wij ons volledig kunnen richten op onze klanten en de toekomst. Inmiddels hebben wij een langdurige relatie met elkaar opgebouwd en zijn wij zeer te spreken over de flexibiliteit, communicatie en de manier waarop Bibby omgaat met onze nieuwe uitdagingen.”” PATRICK MAASLAND, FINANCIEEL DIRECTEUR, TECHNISCH BUREAU SWART BV

“De oplossing die we daarvoor hebben gevonden is dat wij vanaf 2014 in zee zijn gegaan met Bibby Financial Services BV. Doordat er nu minder druk staat op de cashflow, kan Technisch Bureau Swart BV daar mee bezig zijn waar we goed in zijn. Het door blijven ontwikkelen om onze klanten te ontzorgen op het gebied van veiligheidskeuringen en onderhoud aan hun hijs- en hefmiddelen.”